Álvaro Bautista je po operaci

Álvaro Bautista je po operaci

Španěl podstoupil úspěšnou operaci levé stehenní kosti. Nyní je na pooperačním pokoji nemocnice Hamad Medical Corporation v hlavním městě Kataru, Dauhá.

Při pátečním třetím tréninku královské kubatury, havaroval v patnácté zatáčce okruhu v Losail jediný  jezdec tovární Suzuki GSV-R Álvaro Bautista. V mobilní klinice přímo na katarském okruhu Španělovi diagnostikovali zlomeninu levé stehenní kosti a poté byl na další vyšetření převezen do nemocnice Hamad Medical Corporation v Dauhá.

Španěl strávil noc v nemocnici, ale noha ho velmi bolela. Ještě v pátek uvažovali o jeho převozu do Španělska, nicméně k povaze zranění se rozhodli Bautistu operovat už dnes ráno přímo v Kataru. Operace proběhla dle lékařů úspěšně, Bautista má zlomenou kost zpevněnou fixační sponou a nyní se čeká až bude ve stavu absolvovat přelet do Španělska.

Po návratu zpět do Madridu, bude okamžitě v péči specialisty, chirurga Dr. Angela Villamora, který má v této oblasti značné zkušenosti a pomůže Bautistovi urychlit návrat do sedla závodního prototypu GSV-R.

Doporučujeme

Články odjinud